004
Picture of Tiia Tahvanainen

Tiia Tahvanainen

Kk-projekti: tuote- ja ruokakuvausta

Kuluneen kesän aikana tuli harjoiteltua muutamaan otteeseen ruoka- ja tuotekuvausta sekä kotona (koululta lainassa olleella salamalla) että koulun studiolla. Jälkimmäisessä tosin vain tuotekuvausta, muffinssit jäi kyllä silloin kotiin. 

Koulun salamasetti oli tosiaan lainassa koko kesän, mutta koska salamoista toimi vain yksi, niin motivaatio oli hieman hukassa. Nämä ruokakuvat on siis kuvattu olohuoneen kotistudiossa – taustana musta/sininen lakana tai itsemaalattu tausta, sekä yksi iso softbox kohteiden oikealla puolella. Ikkunasta tuleva luonnonvalo kuvaajan selän takana. Mitä olen ruokakuvaajien touhua seurannut, aikalailla tällaista valotusta se onkin eli välttämättä ei ole salamaa ollenkaan, mutta jos on niin yksikin riittää. 

Itse tykkään ehdottomasti eniten näistä tummasävyisistä kuvista. Tummissa kuvissa alustana on olohuoneen pöytä, joka on diy-teipattu ja antaa kivan kiiltävän, hieman marmorimaisen pinnan. Nyt olen onnistuneesti hankkinut lisää vastaavantyylisiä pienikokoisia, eri kuvioisia alustoja, joita voi sitten hyödyntää vaikkapa ruokakuvauksessa. Ehdottomasti kivoin efekti tuli siitä, kun tiputteli sokeria leivosten päälle! 

Ylläolevat Arctic Blue Gin-kuvat on otettu tismalleen samaan tyyliin kuin cupcake-kuvatkin, kotistudiossa olohuoneessa yhdellä salamalla ja luonnonvalosas. Hieman ei-haluttuja sävyjä on kuvissa (omalla näytöllä näyttää melko magentaisilta vaikka kuinka magentaa poistaa) ja nyt tätä kirjoittaessani huomaan softboxin heijastuksen ylläolevassa kuvassa… Aika paljon kuvankäsittelyä vaati nämä juomakuvat kun leivoskuvat meni suht vähällä käsittelyllä ja siistimisellä. 

Ylläolevat “tuotekuvat” taas on kuvattu koulun studiolla, täysin random salaman asettelulla, eli ei mitään muistikuvaa miten ne oli. Veikkaan, että ylhäältä ja sivuilta molemmin puolin, mutta että muistaisin mitä tuli mistäkin ja millä voimakkuudella niin joo ei. Tämän kuvauskerran pääpaino oli henkilökuvissa, ja nämä tuli siinä sivussa nopeasti napattua. Aurinkolasikuvassa on suihkutettu hiuslakkaa saadakseen tuollaisen pölymäisen efektin.