Mallihaku 2022

 

Vuoden 2022 aikana teen asiakaskuvausten ohella joitakin omia portfolio- ja projektikuvauksia sekä erilaisia workshoppeja, joihin tarvitsen tietynlaisia hevos- ja koiramalleja erityisesti Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Keski-Suomessa. Tämän sivun kautta voit hakea mallintyötä eläimellesi, mikäli eläimesi täyttää jonkin allamainituista kriteereistä.

Mikäli tulet eläimesi kanssa valituksi kuvauksiin, kuvaus on sinulle maksuton, ja saat siitä kiitokseksi kaksi kuvaajan valitsemaa, huolella käsiteltyä kuvatiedostoa. Lisäkuvia kuvauksesta on toki mahdollista ostaa 20€/kpl-hintaan. 

Kuvausten aikataulu vaihtelee ja toteutan projekti- ja portfoliokuvauksia oman aikatauluni salliessa pitkin vuotta, suurimmaksi osaksi kuitenkin kesällä 2022. Mikäli malliehdokkaita tulee paljon, en välttämättä kuvaa kaikkia vaan ainoastaan projekteihini ja portfoliooni sopivat yksilöt. 

Kaikissa kuvauksissa käytetään erikseen laadittua kuvaussopimusta, ja kuvaaja saa käyttää kuvia myös markkinointitarkoituksessa. Tehtävään valittu malli saa käyttää saamiaan kuvia sosiaalisessa mediassa, nettisivuilla, blogeissa sekä jalostusmainoksissa. Muusta käytöstä neuvotellaan erikseen. Kuvista on myös mahdollista teettää itselleen kuvatuotteita. 

Kriteerit

Koirat

 • osaa erikoistemppuja (pää maahan, kaverin halaus, kurre, kyljellä makuu, tassujen laitto jotain asiaa esim. puunrunkoa vasten ym.)
 • tottelevainen, pysyy paikallaan ilman hihnaa tai ohuella näyttelyhihnalla (ei valjaita), osaa peruskäskyt (istu, paikka, maahan)
 • pystyy ottamaan vauhdikkaita juoksukuvia ilman aidattua aluetta/hihnaa turvallisessa ympäristössä 
 • erikoinen rotu tai erikoinen väritys/ulkonäkö
 • kaksi lähes identtistä tai melkein samannäköistä koiraa
 

Hevoset

 • erikoisrodut (barokit, tupsujalat, muhkut, arabit tai muuten Suomessa harvinaiset rodut)
 • erikoisvärit (cremello, kirjava, ruunivoikko, papurikkokuvioinen, perlino, liinaharja ym)
 • temppuja osaavat hevoset (osaa hypätä käskystä pystyyn, mennä makaamaan ym)
 • hevoset, joiden on mahdollista esiintyä alkuperämaan varusteissa tai muissa erikoisvarusteissa, jotka löytyvät omistajalta omasta takaa (esim. barokkivarusteet)
 • aikuiset orit tai pienet varsat
 • isot laumat kivannäköisillä laitumilla
 • tukkajumalat – rodusta viis! 

  HUOM! Hevosia pitäisi pystyä kuvaamaan tarvittaessa kuvausriimulla (naruriimu, joka on helppo poistaa kuvista jälkikäsittelyssä), poikkeuksena orit, joita voidaan kuvata kuolaimet suussa/nahkariimussa. En myöskään ota projekteihini klipattuja hevosia, joten jos hevosesi klipataan johonkin aikaan vuodesta, mainitsethan siitä erikseen. 

Eläimesi tulisi täyttää ainakin yksi kriteeri edellämainituissa kategorioissa. Voit toki halutessasi osallistua mallihakuun, vaikka yksikään kriteeri ei täyttyisi. 

Kuinka voin hakea mukaan?

Voit hakea mukaan projekti- ja portfoliokuvauksiini allaolevalla lomakkeella. Lomakkeen tiedot tulevat sähköpostiini, josta kerään ne ns. tietokantaan, josta sitten valitsen malleja tarvittavana ajankohtana tarvittaviin projekteihin. Huomaathan, että et välttämättä saa viestiä heti lomakkeen lähetyksen jälkeen vaan voi olla, että valikoidut sopivaan projektiin vasta 8 kk kuluttua. Mainitsethan lomakkeen yhteydessä, jos elämäntilanteesi tai esimerkiksi asuinpaikkasi on muuttumassa lähikuukausien aikana. 

Huomioithan, että ilmoittautumalla annat luvan kerätä lomakkeessa mainitut tiedot omaan tietokantaani, josta voin etsiä malleja projekteihini. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen eikä niitä luovuteta eteenpäin. Voit myös halutessasi pyytää tietojen poistoa järjestelmästä.