019
Picture of Tiia Tahvanainen

Tiia Tahvanainen

Kk-projekti: henkilökuvia sisätiloissa

Viimekertaisen kontaktijakson jälkeen lähdettiin Saaran kanssa kuvaamaan toisiamme ja lokaatioksi valikoitui Seminaarinmäen yliopistorakennuksista päärakennus C. Alvar Aalto-fiilistä upeine porraskäytävine ja älyttömän hyvällä valolla. Luonnollisestikaan näissä ei ole lisävaloa käytetty, mutta toisaalta sitä ei kyllä noissa valaistusolosuhteissa olisi edes tarvinnut vaan luonnonvalo loi riittävän pehmeän ja kauniin valon – täydellisen henkilöpotretteihin. 

Haasteena oli saksalaisturistien ryhmä, joka seurasi meitä ympäri rakennusta ja jouduttiin odottelemaan, että pakolliset instasomekuvat esimerkiksi kuvissa näkyvästä portaikosta oli otettu ennenkuin saatiin rauhassa kuvailla. Toisena haasteena allekirjoittaneelle oli tiiliseinän jättäminen editissä jotenkin järkevän sävyiseksi, mutta ei liian hallitsevaksi. Mustavalkoversioissa se ei oikein toiminut. 

Ehdottomana plussana se, että joutui itsekin olemaan kameran edessä (niitä kuvia ei nyt tässä postauksessa tosin ole, mutta hienoja tuli – kiitos vaan Saaralle!), jolloin ymmärtää mallina olemisesta ja kameran edessä kököttämisestä huomattavasti enemmän kuin vain kuvaajan roolissa toimijana. Sillon voi hyvällä omallatunnolla sanoa asiakkaillekin, joita kuvaus jännittää, että tiedän todella tunteen. 

Kuvattu Canon 5D mark IV + Sigma ART 85mm f1.4 & Sigma ART 35 mm f1.4