019
Tiia Tahvanainen

Tiia Tahvanainen

Marissa Tammisalon workshop

"Kukaan ei ole sinä."

Osallistuin helsinkiläisen hääkuvaaja Marissa Tammisalon hääkuvausworkshoppiin viime sunnuntaina ja ajattelin jakaa muutaman kuvan tännekin tällaisena epämääräisenä välipostauksena. Workshop pidettiin Vallilassa, Studio Skaalassa, jonka upea rustiikkinen tehdasmiljöö toi sopivasti rosoa kuviin. Liki työpäivän mittainen päivä piti sisällään ensin teoriaa ja sitten kuvausdemon, jonka jälkeen päästiin koko poppoo kuvaamaan näitä kahta paria, jotka meille malleiksi olivat lupautuneet. Ja toki workshopin olennaisena osana oli myös syöminen, sillä kuvaaja oli järjestänyt meille huikean brunssin heti alkajaisiksi, ja iltapäivällä syötiin vähän lisää ennen kuvien käsittelyä.

Koin workshopin itse todella hyödylliseksi vaikka se heitti meidät osallistuvat kuvaajat täysin mukavuusalueelta ulkopuolelle. Marissan ajatus kuvaamisesta oli, että rivissä ei kuvata vaan jokainen joutuu itse ja omin päin ohjaamaan malleja muiden katsoessa. Pakko myöntää, että siinä 14 ihmisen tuijottaessa täysin tuntemattomien ihmisten ohjaaminen intiimeihinkin potretteihin oli haastavaa ja todella jännittävää, MUTTA sitähän se hääkuvaaminenkin pitkälti on; mukavuusalueelta poistumista ja liki tuntemattomien ihmisten ohjaamista kuvauksia varten. 

Päivässä oli mallina tosiaan kaksi paria – toinen kaikissa krumeluureissa hääparina, ja toinen enemmän sunnuntaifiiliksellä keittiökuvauksissa. Pointtina oli, että intiimimpien ja tunnelmallisten kuvien ottaminen ilman häärekvisiittaa saattaa olla haastavampaa, ja sitä päästiinkin treenaamaan toden teolla. Tosiaan, kukaan muu ei saanut kuvata samaan aikaan kun toinen kuvaa, joten kaikki nämä kuvat ovat minun visioimiani. Halusin hääparin kanssa ehdottomasti hyödyntää tehdasmiljöön isoja ikkunoita ja ikkunoista tulvivaa auringonvaloa. Ihan ylimmäisen kuvan sommittelu tukee omaa tyyliäni ja koen, että myös kuvien käsittely on tyylilleni uskollinen. Jos jotain voisi seuraavalla kerralla treenata niin ainakin vähän tiiviimpiä rajauksia ja siltä omalta tyylisuunnalta poistumista esimerkiksi detail-kuvien toivossa.

Pääsin myös treenaamaan gifin tekoa. Tämä tehty yhdeksästä kuvasta Photoshopissa.

Tässä taas nähtiin, että itsensä kehittäminen ja kouluttaminen kannattaa aina. Koen lähteneeni workshopista useamman hyödyllisen työkalun kanssa, joita voin käyttää kesän hää- ja henkilökuvauksissa ja mallinohjauksessa. Samalla tuli verkostoiduttua usean ennalta tuntemattoman kuvaajan kanssa, ja myös tutustuttua upeaan (vuokrattavissa olevaan) studiotilaan Helsingissä. 

Mallit: Timo & Jonna (hääpari), Kalle & Mippi (keittiökuvat)
Workshop: Marissa Tammisalo/Mediamuija AF Oy
Paikka: Studio Skaala, Helsinki
Miehen hääpuku: Miesten Pukuhuone, Hyvinkää
Naisen hääpuku: The Dress Helsinki
Kukkakimppu: Gardener Lily, Helsinki