Koirakuvausworkshop Porvoossa 21.5.2022

Varlaxudden, Emäsalo, Porvoo | lauantai 21.5.2022 klo 14-20 
Online-sessio | kesäkuun arki-ilta 2022 

5 kuvaajaa (väh. 3) – sitovat ilmoittautumiset 18.5 mennessä

Järjestän kaksiosaisen, koirakuvaukseen suuntautuneen valokuvausworkshopin toukokuussa 2022. Ensimmäinen osuus on face-to-face-kuvausopetusta upeassa Porvoon Emäsalon miljöössä, merellisellä Varlaxuddenin ulkoilualueella. Toinen osuus hoidetaan kesäkuun puolella online-yhteyksin, jollakin videoalustalla (Zoom, Teams etc), ja siinä keskitytään kuvien käsittelyyn. Workshop soveltuu kaikentasoisille kuvaajille, mutta eniten siitä hyötyvät kuvaajat, joilla on jo jonkinnäköinen käsitys digitaalisesta kuvaamisesta, mutta jotka eivät ole ehkä kuvanneet koiria tavoitteellisemmin. Kuvankäsittelyosuudessa käsitellään allekirjoittaneen opastuksella workshopissa otettuja kuvia Adoben Lightroom-ohjelmassa.

Kuvauspäivän sisältö:

Kuvauspäivän pituutena pyrin pitämään n. 6 h mukaanlukien ruokatauon. Olen todennut, että sitä pidemmät päivät ovat liian pitkiä ja jokaisella alkaa keskittyminen herpaantua, etenkin uutta oppiessa. Kuuden tunnin päivään kuuluu kaksi erillistä kuvaussessiota, eri puolilla aluetta ja eri mallien kanssa. Päivässä ei niinkään paneuduta kameran käyttöön (eli peruskäsitys digikameran käyttämisestä pitäisi olla hallussa) vaan mallikoirien ohjaamiseen, hyvien kuvakulmien ja kuvauspaikkojen valintaan ja ylipäätään tunnelmallisten miljöökuvien ottamiseen. Pyrimme kuvaamaan koiria sekä liikkeessä että paikallaan, ja mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan myös ihmisen kanssa. Malliksi valikoidaan tottelevaisia ja osaavia koiria, joista saa näyttäviä kuvia. Päivän päätteeksi sinulla tulee olemaan hyvänkokoinen setti erilaisia miljöökuvia portfoliosi täytteeksi. 

Päivään kuuluu lisäksi rauhallinen evästauko (ilman malleja), jonka aikana voidaan jutella porukalla aiheesta ja aiheen vierestä. Merenrantamiljööseen soveltuvat eväät kuuluvat workshopin hintaan. Eväiden sisältö varmistuu lähempänä kuvauspäivää. 

Online-session sisältö:

Online-osuus pyritään pitämään jonakin arki-iltana jonkin sopivan alustan kautta, niin että jokainen voi rauhassa seurata sessiota kotoaan ja haluamiensa muistiinpanovälineiden äärellä. Viimeistään tässä vaiheessa sinulta pitäisi löytyä Adoben Lightroom Classic, sillä sitä käytämme kuvien käsittelyyn. Keskitymme kuvien peruskäsittelyyn LR-ohjelmalla ja pyrin näyttämään sitä workflow:ta, jota itse pidän tällaisia kuvia käsitellessäni. Photoshop-ohjelmaa sivuutetaan vain pienimuotoisesti (esim. taivaan vaihto, häiritsevien asioiden poisto). 

Mahdollisesti ja kysynnän mukaan online-sessiossa voidaan käydä läpi myös osallistujien ottamia ja käsittelemiä kuvia ja annan mielelläni palautetta otetuista kuvista kehittymismielessä. Online-sessioon varataan noin 2-3 h ja osallistujien niin halutessa se nauhoitetaan. 

Kenelle workshop sopii?

– koirakuvauksesta kiinnostuneelle kuvaajalle tai kuvauksen harrastajalle, jolla on käytössään digitaalinen järjestelmäkamera
– kuvaajalle, joka haluaa oppia ottamaan parempia kuvia koirista 
– kuvaajalle, joka haluaa portfolioonsa uusia kuvia näyttävistä malleista kauniissa, merellisessä miljöössä 

Hinta ja maksu:

Workshopin hinta on 150 €/henkilö, sisältäen osallistumisen sekä kuvauspäivään että online-sessioon sekä eväät kuvauspäivänä. Mahdollinen tallennus online-sessiosta jää osallistujan käyttöön, ja lisäksi osallistuja lisätään yksityiseen Facebook-ryhmään, jossa voi keskustella aiheesta ja kysyä neuvoa matalalla kynnyksellä. 

Varausmaksu 50 € maksetaan osallistumisen yhteydessä ja loppusumma laskulla/kuvauspäivän yhteydessä. Loppumaksu on mahdollista saada kahteen erään. 

Mukaan mahtuu 5 kuvaajaa, ja vähintään 3 ilmoittautumista vaaditaan, jotta päivä järjestetään. Sitovat ilmoittautumiset allaolevalla lomakkeella viimeistään 18.5 mennessä.

Kuvien käyttöoikeus ja kuvien luovutus koirien omistajille:

Osallistuvalla kuvaajalla on kuviinsa täysi käyttöoikeus workshopin jälkeen, mutta valokuvakilpailuihin kuvilla ei voi osallistua (koska ne ovat mitä todennäköisimmin minun visioni eivätkä täten täytä kuvakilpailuiden vaatimuksia). Mikäli kuvaaja haluaa käyttää kuvia markkinointiinsa (some, nettisivut, printtimedia), täytyy kuvaajan lähettää koirien omistajille kuvaajan valitsema määrä kuvia 3 kuukauden sisällä kuvauspäivästä. Mikäli markkinointitarvetta ei ole, ei välttämättä kuvia tarvitse lähettää koirien omistajille ollenkaan, mutta toki toivon että omistajat saisivat edes muutaman kuvan per kuvaaja muistoksi päivästä. Kuvaajilla on oikeus jakaa päivästä otettuja kuvia omassa sosiaalisessa mediassa ja omilla nettisivuilla vapaasti. Instagramissa toivon hashtagin #tiiatahvanainenworkshop2022 käyttöä, jotta kuvat olisivat löydettävissä myös tulevaisuudessa. Kuvauspäivästä tehdään kirjallinen sopimus sekä järjestäjän ja osallistujien että järjestäjän ja mallien välillä. 

 

Paikka: 

Kuvauslokaatio on upea, merellinen miljöö kallioineen, rantakaislikoineen ja mäntykangasmetsineen. Alue on suosittu ulkoilualue, mutta alueen ison koon vuoksi saamme varmasti toimia rauhassa. Pyrimme kuvaamaan sekä veden tuntumassa, rantakallioilla, mäntymetsässä että kivikossa, jotta saamme mahdollisimman monipuolisia ja erilaisia kuvia. Alue ei sovi huonojalkaisille tai apuvälineiden kanssa kulkeville – liikumme paljon kuvausten aikana ja maasto on kallioista ja kivikkoista. 
Alueella on pieni parkkipaikka sekä ulkokäymälä. 
Alueen osoite: Emäsalontie 1420, 06950 Emäsalo 
Alueen info

Palautetta edellisistä kuvauspäivistä:

“Todella hyvin järjestetty päivä.”

“Erikoisia ja tottelevaisia malleja!”

“Malleja oli mukavan monipuolisesti erilaisia, kuvauspaikka oli hieno ja yllätyin miten niin pienellä alueella oli erilaisia kuvauslokaatioita.”

“Täydellinen lokaatio, mallit mukavan erilaisia.”

“Paikka oli kerrassaan upea ja kaikki mallit niin ihania. Osaamistaso tietty vaihteli ja ohjattavuus. Kivasti erilaisia rotuja, joku sekarotuinenkin olisi voinut olla mukana.”

Sitovat ilmoittautumiset allaolevalla lomakkeella:

* pakollinen kohta

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Tapahtumalla on säävaraus – huonon sään sattuessa tapahtumaa siirretään paremmalle ajankohdalle. Varausmaksu käy itsessään myös seuraaviin tapahtumiin mikäli tämä kyseinen tapahtuma peruuntuu järjestäjän toimesta.