HINNASTO

Teen erilaisia tilauskuvauksia eri puolilla Suomea, pääasiassa kuitenkin pysytellen Etelä-Suomen alueella (satunnaisesti myös Keski-Suomessa). Vahvuuteni on hevosten ja muiden eläinten kuvauksessa, mutta kuvaan myös rippi-, ylioppilas-, valmistujais- ja hääpotretteja sekä tarvittaessa myös erilaisia juhlatilaisuuksia. Tilauskuvauksista tehdään aina kirjallinen sopimus, jossa määritellään käyttöehdot kuville. Alaikäisen lapsen kuvaamisesta vaaditaan huoltajan kirjallinen lupa. Minulla ei ole käytössäni studiota tai studiovarusteita (salamat, taustakankaat ym), joten kuvaukset toteutetaan miljöössä.

Alla on eri tilanteisiin sopivia, valmiiksi hinnoiteltuja hintapaketteja, joista voi valita itselleen sopivan. Mikäli alla olevissa paketeissa ei ollut sitä, mitä itse ajattelit, otathan yhteyttä yhteydenotto-sivun lomakkeella tai sähköpostilla. Varaathan kuvauksen hyvissä ajoin, vähintään 2-4 viikkoa ennen oletettua kuvauspäivämäärää.

Minulla ei ole tällä hetkellä käytössäni autoa pääkaupunkiseudulla kuvatessani – Jyväskylässä saan käyttööni auton. Pääkaupunkiseudulla liikun kuvauksiin julkisilla. Mikäli pystyt tarjoamaan minulle kyydin kuvaukseen ja takaisin, voidaan kuvauksen lopullisesta hinnasta vähentää 15 %.

Hinnat eivät sisällä ALV:ia, sillä en ole ALV-velvollinen.

Hinnat voimassa 1.1.2018 alkaen.

KUVAUSPAKETIT

Hevoskuvaus
→ kuvauksen kesto n. 45-90 min
→ kuvaus miljöössä
→ online-galleria *
→ 10 asiakkaan valitsemaan kuvaa käsiteltynä

HINTA: 60 € / hevonen (+matkakulut 0,24 €/km**)
(lisähevoset 20€/hevonen samalta omistajalta)

Koirakuvaus
→ kuvauksen kesto n. 30-45 min
→ kuvaus miljöössä
→ online-galleria *
→ 10 asiakkaan valitsemaa kuvaa käsiteltynä

HINTA: 30 € / koira (+matkakulut 0,24 €/km**)
(lisäkoirat 10 €/koira samalta omistajalta)

Rippi- ja valmistujaiskuvaus
→ potretit päivänsankarista
→ kuvauksen kesto n. 1 h
→ 1-2 kuvauspaikkaa
→ online-galleria *
→ rajaton määrä kuvia

HINTA: 80 €  (+matkakulut 0,24 €/km**)
(kuvat voidaan ottaa myös lemmikin kanssa)

Hääkuvaus I
→ potretit hääparista
→ kuvauksen kesto 1-2 h
→ 1-3 kuvauspaikkaa
→ online-galleria *
→ rajaton määrä kuvia

HINTA: 150 €  (+matkakulut 0,24 €/km**)

Hääkuvaus II
→ koko juhlapäivä potretteineen
→ 1-3 kuvauspaikkaa
→ online-galleria
→ rajaton määrä kuvia

HINTA: 850 €  (+matkakulut 0,24 €/km**)

Tapahtumakuvaus
→ kuvauksen kesto tapahtuman mukaan
→ kuvaus tapahtumapaikalla
→ online-galleria *

HINTA: 30 € / h  (+matkakulut 0,24 €/km**)
(ei sisällä kuvankäsittelyä)

*  Online-galleriat ovat väliaikaisia
**  Matkakuluja laskiessa, matkan aloituspaikka on aina Vantaan Hiekkaharju (tai Jyväskylässä ollessani Palokan Ritoniemi). Mikäli pystyt tarjoamaan kyydin kuvauspaikalle ja takaisin, voidaan kuvauksen lopullisesta summasta vähentää 15 %.

YKSITYISKOHTAINEN HINNASTO

Kiertelen vuosittain useissa hevostapahtumissa kuvaamassa. Kuvani tulevat myyntiin yksityishenkilöille ja medialle välittömästi tapahtuman jälkeen, ja niitä voi ostaa allaolevilla hinnoilla sähköpostitse. Toistaiseksi myyn vain digitaalisia kuvatiedostoja, jotka toimitetaan asiakkaalle sähköpostitse tai yksityisen kansion kautta.

Hinnat eivät sisällä ALV:ia, sillä en ole ALV-velvollinen.

Hinnat voimassa 25.5.2018 alkaen.

YKSITYISKÄYTTÖ

Nettikuva (pieni, pitkä sivu 950 px) – 4,00 € / kpl

Nettikuva (keskikokoinen, pitkä sivu 1200 px) – 5,00 € / kpl

Nettikuva (iso, pitkä sivu 2400 px) – 15,00 € / kpl

Digioriginaali 30,00 € / kpl

Huomioithan, että pieni ja keskikokoinen nettikuva ei riitä hyvälaatuisiin tulosteisiin, paperikuviin tai kuvatuotteisiin. Isosta nettikuvasta saa max. A4-kokoisia kuvatulosteita. Isoja tulosteita ja kuvatuotteita varten suosittelen digioriginaalia.

KAUPALLINEN KÄYTTÖ

Julkaisuoikeus pienen jakelun julkaisuissa  0 € / kuva – kysy lupa!
(esim. ratsastusseuran nettisivut tai jäsenlehdet)

Julkaisuoikeus keskisuuren jakelun julkaisuissa – alk. 50 € / kuva
(esim. paikallislehdet, jatkuva mainoskäyttö ym)

Julkaisuoikeus laajan jakelun julkaisuissa – alk. 150 € / kuva
(esim. isot sanomalehdet)

Kuvan lisääminen Sukupostiin – 0 € / kuva – kysy lupa!
(ei oikeuta kuvan käyttöön muualla)

KUVIEN KÄYTTÖEHDOT

Kaikki valokuvien tekijänoikeudet ja tekijänoikeuslain 49 a §:n mukaiset oikeudet ovat valokuvaajalla. Valokuvaaja saa vapaasti luovuttaa näitä oikeuksia eteenpäin kokonaan tai osittain esimerkiksi mainonta-, markkinointi- tai muihin tarkoituksiin. Valokuvaajalla on valokuviin vapaa käyttöoikeus. Valokuvaaja voi käyttää otettuja kuvia sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram, Tumblr, blogit ym.), internet-sivuilla, markkinoinnissa, mainonnassa ym. ilman erillistä lupaa asiakkaalta. Valokuvaaja voi lisätä ottamiaan kuvia Sukupostiin. Kuvien täydet tekijänoikeudet säilyvät aina valokuvaajalla. Valokuvaaja vastaa siitä, että hän ei käytä otettuja valokuvia lain tai hyvän tavan vastaisiin käyttötarkoituksiin.

Asiakas saa käyttää valokuvia sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram, Tumblr ym) sekä internet-sivuilla kunhan valokuvaaja on mainittu asianmukaisesti (katso alla). Asiakas ei saa luovuttaa kuvia ulkopuolisten blogiportaalien- ja listausten (esim. Lily, Playsson, Starbox ym) käyttöön ilman erillistä lupaa. Asiakas saa teettää kuvista jäljennöksiä ja kuvatuotteita omiin henkilökohtaisiin käyttötarkoituksiin.

Asiakas ei saa luovuttaa valokuvia eteenpäin kolmannelle osapuolelle, esimerkiksi kasvattajalle, sponsorille, blogiportaalille tms. ilman erillistä lupaa. Asiakas ei saa käyttää kuvia mainonnassa, markkinoinnissa tai tiedottamisessa ilman erillistä maksua. Asiakas ei voi osallistua valokuvilla kilpailuihin. Kaikenlainen valokuvien uudelleenkäsittely ja muokkaaminen ovat kiellettyjä ilman erillistä lupaa.

Asiakkaan tulee mainita aina kuvien julkaisun yhteydessä valokuvaaja alla olevalla tavalla:
Facebook, internet-sivut ym. – Tiia Tahvanainen Photography / www.tiiatahvanainen.com
Instagram. – @tiiatahvanainen_photography, #tiiatahvanainenphotography

KUVIEN VÄÄRINKÄYTTÖ

Kuviani suojaa Suomen tekijänoikeuslaki. Kuvien käyttö ehtojen vastaisesti on rikos. Mitään ottamiani kuvia ei saa käyttää ilman lupaa tai ilman erillistä maksua. Suojaan nettiin menevät kuvani vesileimalla, asiakkaille myyn kuvat ilman vesileimaa. Vuosien varrella on ollut kokeiluja ilmaisista kuvista vesileimoilla, mutta ne eivät ole ottaneet tuulta purjeisiin. Mikäli epäilet, että joku käyttää kuviani luvatta, otathan yhteyttä sähköpostilla tai yhteys-sivun lomakkeella.

Kuvien luvattomasta kopioinnista ja julkaisusta peritään 100 € suuruinen sakko per kuva. Kuvien käyttöehtojen vastaisesta käytöstä (esimerkiksi kuvien manipulaatio, kuvien luovuttaminen eteenpäin ilman lupaa jne) peritään sakkoa tapauskohtaisesti, kuitenkin alkaen 25 € per kuva.

Mikäli asiakas käyttöehdoista huolimatta käyttää kuvia blogiportaalin alaisuudessa toimivassa blogissa, ja blogiportaali nappaa kuvan käyttöönsä omien käyttöehtojensa turvin – on asiakas aina viime kädessä vastuussa kuvien väärinkäytöstä. Blogiportaalit (Lily, Starbox, Playsson ym) usein määrittävät käyttöehdoissaan, että liittyessään asiakas luovuttaa kaiken julkaisemansa materiaalin käyttöehdot portaalille, mikä mahdollistaa blogissa julkaistujen kuvien käytön esimerkiksi portaalin tuottamassa paperimediassa. Mikäli julkaiset blogiasi, ja se toimii jonkun blogiportaalin alaisuudessa, otathan yhteyttä, jotta voimme keskustella asiasta lisää.

Comments
  • Riikka Aittasalo
    heinäkuu 25, 2017

    Hei,

    tiedustelen alustavasti, miten kiireinen olet…haluaisin hevosestani laadukkaita kuvia mm. hevosen facebook sivuja varten…ja niitä on melko hankala itse ottaa koska joudun pitämään hevostani kiinni. Hevoseni asustelee Länsi-Vantaalla.

    Riikka Aittasalo.

Leave a Comment