HINNASTOTeen erilaisia tilauskuvauksia eri puolilla Suomea, pääasiassa kuitenkin pysytellen Etelä-Suomen alueella (satunnaisesti myös Keski-Suomessa). Vahvuuteni on hevosten ja muiden eläinten kuvauksessa, mutta kuvaan myös rippi-, ylioppilas-, valmistujais- ja hääpotretteja sekä tarvittaessa myös erilaisia juhlatilaisuuksia. Tilauskuvauksista tehdään aina kirjallinen sopimus, jossa määritellään käyttöehdot kuville. Alaikäisen lapsen kuvaamisesta vaaditaan huoltajan kirjallinen lupa. Minulla ei ole käytössäni studiota tai studiovarusteita (salamat, taustakankaat ym), joten kuvaukset toteutetaan miljöössä.

Alla on eri tilanteisiin sopivia, valmiiksi hinnoiteltuja hintapaketteja, joista voi valita itselleen sopivan. Mikäli alla olevissa paketeissa ei ollut sitä, mitä itse ajattelit, otathan yhteyttä yhteydenotto-sivun lomakkeella tai sähköpostilla. Varaathan kuvauksen hyvissä ajoin, vähintään 2-4 viikkoa ennen oletettua kuvauspäivämäärää.

KUVAUSPAKETIT

Hevoskuvaus
→ kuvauksen kesto n. 45-90 min
→ kuvaus miljöössä
→ online-galleria *
→ 10 asiakkaan valitsemaan kuvaa käsiteltynä
→ sisältää matkakulut **

HINTA: 50 € / hevonen
(lisähevoset 20€/hevonen)

Koirakuvaus
→ kuvauksen kesto n. 30-45 min
→ kuvaus miljöössä
→ online-galleria *
→ 10 asiakkaan valitsemaa kuvaa käsiteltynä
→ sisältää matkakulut **

HINTA: 30 € / koira
(lisäkoirat 10 €/koira)

Rippi- ja valmistujaiskuvaus
→ potretit päivänsankarista
→ kuvauksen kesto n. 1 h
→ 1-2 kuvauspaikkaa
→ online-galleria *
→ rajaton määrä kuvia
→ sisältää matkakulut **

HINTA: 80 €
(kuvat voidaan ottaa myös lemmikin kanssa)

Hääkuvaus I
→ potretit hääparista
→ kuvauksen kesto 1-2 h
→ 1-3 kuvauspaikkaa
→ online-galleria *
→ rajaton määrä kuvia
→ sisältää matkakulut **

HINTA: 150 €

Hääkuvaus II
→ koko juhlapäivä potretteineen
→ 1-3 kuvauspaikkaa
→ online-galleria
→ rajaton määrä kuvia
→ sisältää matkakulut **

HINTA: 850 €

Tapahtumakuvaus
→ kuvauksen kesto tapahtuman mukaan
→ kuvaus tapahtumapaikalla
→ online-galleria *
→ sisältää matkakulut **

HINTA: 30 € / h 
(ei sisällä kuvankäsittelyä)

*  Online-galleriat ovat väliaikaisia
**  Matkakulut sisältyvät hintaan, mikäli kuvauspaikka sijaitsee max 30 km etäisyydellä Vantaan Hiekkaharjusta. Matkan ylittyessä, hintaan lisätään matkakorvaus 0,24 €/km.

YKSITYISKOHTAINEN HINNASTO

Kiertelen vuosittain useissa hevostapahtumissa kuvaamassa. Kuvani tulevat myyntiin yksityishenkilöille ja medialle välittömästi tapahtuman jälkeen, ja niitä voi ostaa allaolevilla hinnoilla sähköpostitse. Toistaiseksi myyn vain digitaalisia kuvatiedostoja, jotka toimitetaan asiakkaalle sähköpostitse tai yksityisen kansion kautta.

Hinnat eivät sisällä ALV:ia, sillä en ole ALV-velvollinen.

YKSITYISKÄYTTÖ

Nettikuva (pieni, pitkä sivu 850 px) – 3,00 € / kpl

Nettikuva (keskikokoinen, pitkä sivu 1200 px) – 4,50 € / kpl

Nettikuva (iso, pitkä sivu 2400 px) – 20,00 € / kpl

Digioriginaali 30,00 € / kpl

Huomioithan, että pieni ja keskikokoinen nettikuva ei riitä hyvälaatuisiin tulosteisiin, paperikuviin tai kuvatuotteisiin. Isosta nettikuvasta saa max. A4-kokoisia kuvatulosteita. Isoja tulosteita ja kuvatuotteita varten suosittelen digioriginaalia.

KAUPALLINEN KÄYTTÖ

Julkaisuoikeus pienen jakelun julkaisuissa  0 € / kuva
(esim. ratsastusseuran nettisivut tai jäsenlehdet)

Julkaisuoikeus laajan jakelun julkaisuissa – alk. 25 € / kuva
(esim. paikallislehdet, jatkuva mainoskäyttö ym)

Kuvan lisääminen Sukupostiin – 0 € / kuva
(ei oikeuta kuvan käyttöön muualla)

KUVIEN KÄYTTÖEHDOT

Kaikki valokuvien tekijänoikeudet ja tekijänoikeuslain 49 a §:n mukaiset oikeudet ovat valokuvaajalla. Valokuvaaja saa vapaasti luovuttaa näitä oikeuksia eteenpäin kokonaan tai osittain esimerkiksi mainonta-, markkinointi- tai muihin tarkoituksiin. Valokuvaajalla on valokuviin vapaa käyttöoikeus. Valokuvaaja voi käyttää otettuja kuvia sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram, Tumblr, blogit ym.), internet-sivuilla, markkinoinnissa, mainonnassa ym. ilman erillistä lupaa asiakkaalta. Valokuvaaja voi lisätä ottamiaan kuvia Sukupostiin. Kuvien täydet tekijänoikeudet säilyvät aina valokuvaajalla. Valokuvaaja vastaa siitä, että hän ei käytä otettuja valokuvia lain tai hyvän tavan vastaisiin käyttötarkoituksiin.

Asiakas saa käyttää valokuvia sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram, Tumblr, blogit ym) sekä internet-sivuilla kunhan valokuvaaja on mainittu asianmukaisesti (katso alla). Asiakas saa teettää kuvista jäljennöksiä ja kuvatuotteita omiin henkilökohtaisiin käyttötarkoituksiin.

Asiakas ei saa luovuttaa valokuvia eteenpäin kolmannelle osapuolelle, esimerkiksi kasvattajalle, sponsorille tms. ilman erillistä lupaa. Asiakas ei saa käyttää kuvia mainonnassa, markkinoinnissa tai tiedottamisessa ilman erillistä maksua. Asiakas ei voi osallistua valokuvilla kilpailuihin. Kaikenlainen valokuvien uudelleenkäsittely ja muokkaaminen ovat kiellettyjä ilman erillistä lupaa.

Asiakkaan tulee mainita aina kuvien julkaisun yhteydessä valokuvaaja alla olevalla tavalla:
Facebook, internet-sivut ym. – Tiia Tahvanainen Photography / www.tiiatahvanainen.com
Instagram. – @tiiatahvanainen_photography, #tiiatahvanainenphotography

KUVIEN VÄÄRINKÄYTTÖ

Kuviani suojaa Suomen tekijänoikeuslaki. Kuvien käyttö ehtojen vastaisesti on rikos. Mitään ottamiani kuvia ei saa käyttää ilman lupaa tai ilman erillistä maksua. Suojaan nettiin menevät kuvani vesileimalla, asiakkaille myyn kuvat ilman vesileimaa. Vuosien varrella on ollut kokeiluja ilmaisista kuvista vesileimoilla, mutta ne eivät ole ottaneet tuulta purjeisiin. Mikäli epäilet, että joku käyttää kuviani luvatta, otathan yhteyttä sähköpostilla tai yhteys-sivun lomakkeella.

Kuvien luvattomasta kopioinnista ja julkaisusta peritään 100 € suuruinen sakko per kuva. Kuvien käyttöehtojen vastaisesta käytöstä (esimerkiksi kuvien manipulaatio, kuvien luovuttaminen eteenpäin ilman lupaa jne) peritään sakkoa tapauskohtaisesti, kuitenkin alkaen 25 € per kuva.

Comments

Leave a Comment