hevoset, hevoskuvaus, valokuvaus

Hevoset Kaivarissa

Hevoset Kaivarissa järjestettiin Helsingin Kaivopuistossa 20.-21.5.2017, onneksi aurinkoisissa olosuhteissa. Kyseessä on iso hevostapahtuma, jossa oli tarjolla monennäköisiä näytöksiä, cityravit, laaja expo-alue, keppihevostelua ja muuta oheistoimintaa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa, Suomi 100v & sekä suomenhevonen 110v-juhlavuosien kunniaksi.

Itse tähtäsin paikan päälle kameran kanssa lauantaina. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta oikeastaan koko päivän – porukkaa oli paikalla runsaasti. Kun tällaisissa tapahtumissa liikkuu kameran kanssa, asettuu sitä yleensä vain tapahtumakentän laidalle, hyvään paikkaan ottamaan kuvia. Halusin kuitenkin kiertää myös koko alueen expoineen päivineen saadakseni kokonaiskuvan tapahtumasta, joten kun cityravi-rataa rakennettiin – oli hyvin aikaa tutustua alueen muuhun tarjontaan.

Lauantaina tapahtumakentällä oli muunmuassa city-ravien lämminveristen lähdöt, maastoestenäytös, kouluratsastusnäytös, poliisihevosnäytös, valjakkoajokilpailut, ponien estekilpailut sekä paljon muuta. Itselleni ehkä mielenkiintoisin oli valjakkoajokilpailut, sillä niihin tulee itse lähdettyä todella harvoin. Cityravien toteuttamista hieman jännitin – joskin ihan turhaan, sillä raviosuus oli niin hyvin järjestetty, että varmasti myös raveja ensi kertaa kokeneilla oli kivaa. Tunnelma oli huikea kun lähdöt juostiin! Kuvia ravi-osuudelta ei juurikaan saanut, mutta kyllä itse ainakin nautin täysin rinnoin jo pelkästään tunnelmasta!

Kaivopuisto minulle, hetki sitten Etelä-Suomeen muuttaneelle, oli entuudestaan tuntematon, mutta paikka kyllä ihmispaljoudestaan huolimatta teki vaikutuksen. Ja mitkä näkymät kallioiden päältä! Minut yllätti se, miten hyvin näinkin iso tapahtuma oli saatu mahdutettua kuitenkin suhteellisen pienelle alueelle. Toki esimerkiksi laidunalueet olivat hieman levällään, ja kaukana itse tapahtumapaikasta, mutta kävellessä laidunalueelle, näki samalla muuta oheisohjelmaa.

Pakko sanoa, että kyllä tuo tapahtuma olisi ollut hieman toista luokkaa jos sää ei olisi ollut noin hyvä! Ihmiset selkeästi viihtyivät auringonpaisteessa, ja paikanpäälle oli suunnannut varmasti moni sellainenkin, joka ei tapahtumaan alun perin ajatellut edes tulla, mutta lähti nyt, koska sää oli mainio! Vesisateessa Kaivarissa olisi varmasti ollut hyvin kylmä, joten onneksi siltä säästyttiin!

Tässä nyt muutama kuva näytille. Lisää kuvia tapahtumasta on nähtävissä täällä.

Mitä mieltä lukijat olivat Hevoset Kaivarissa-tapahtumasta? 

share

Leave a Comment

Kirjoittaja
Blogin kirjoittajana toimii 26-vuotias valokuvauksen harrastaja Vantaalta. Takana on vuosien kokemus valokuvauksesta - erityisesti hevosten ja muiden eläinten valokuvaamisesta. Lähellä sydäntä on myös matkakohteiden sekä luonnon kuvaaminen.
Arkistot
Viimeisimmät kommentit