hevoset, hevoskuvaus, valokuvaus

Korpikylä Spring Tour

Korpikylä Spring Tour eli neljäpäiväiset 4-tason estekilpailut Korpikylän kartanon ratsastuskeskuksella toukokuussa ovat kuuluneet perinteisiini jo muutaman vuoden ajan. Viime vuonna en tapahtumaan päässyt, mutta sitä edeltävästi olen ollut paikalla jo kolmena vuonna. Tämänvuotinen visiitti kilpailutapahtumassa oli siis minulle jo neljäs.

Olen aiemminkin ollut vakaasti sitä mieltä, että Korpikylä Spring Tour on vuoden paras hevoskilpailu, enkä vieläkään muuta mielipidettäni. Itse toki osallistun vain valokuvaajan roolissa, mutta voisin kuvitella, ettei esimerkiksi yleisölläkään ole hullummat oltavat. Korpikylän porukka tuntuu parantavan tarjontaansa vuosi vuodelta.

Tänä vuonna lähdin paikan päälle sunnuntaina 28.5, eli tapahtuman pääpäivänä. Nyt matkakin taittui huomattavasti nopeammin kuin Jyväskylästä päin ajellessa; about tunti ja olin jo perillä. Keli oli aamusta alkaen lupaavan aurinkoinen.

Päivä starttasi avoimella 110/120 cm-luokalla, josta jatkettiin 5-, 6- ja 7-vuotiaiden Racing Trophyyn. Iltapäivä huipentui Lähitapiola GP-osakilpailuun, jossa kilpailtiin 140 cm:n estekorkeudella (uusinnassa 145 cm). Harvemmin sitä pääsee näin isoja esteitä kuvailemaan, joten nämä ovat aina kuvaajankin näkökulmasta erittäin mielenkiintoisia.

Korpikylä kuvauspaikkana on yksi suosikkejani. Harvoilla kilpailupaikoilla pääsee vapaasti liikkumaan kentän lähes joka sivulle. Korpikylässä pääsee kätevästi kolmelle (periaatteessa neljällekin, mutta sitten joutuu kuvaamaan yläviistosta) sivulle helposti. Taustat saattavat olla hieman levottomat (on hevosten tarhoja, kävelykonetta, yleisöä, hevosautoja ym), mutta omasta mielestäni ne vain luovat tunnelmaa. Millään laajakulmalinsseillä Korpikylässä ei välttämättä pärjää, sillä nyt ollaan tekemisissä todella ison kentän kanssa, jossa esteet on ripoteltu luonnollisesti eri puolille kenttää. Mahdollisuudet ovat siis joka tapauksessa monipuoliset.

Harmi, että Korpikylässä järjestetään vain nämä yhdet isot kisat per vuosi. Tämä olisi kyllä paikkana erittäin potentiaalinen tämän tason kilpailuille!

(Ja ei, tämä ei ollut ostettu mainos!)

Lisää kuvia, hinnasto sekä kuvien tilausohjeet löydät täältä.

 

share

Leave a Comment

Kirjoittaja
Blogin kirjoittajana toimii 26-vuotias valokuvauksen harrastaja Vantaalta. Takana on vuosien kokemus valokuvauksesta - erityisesti hevosten ja muiden eläinten valokuvaamisesta. Lähellä sydäntä on myös matkakohteiden sekä luonnon kuvaaminen.
Arkistot
Viimeisimmät kommentit